Dunion SEO Case: Pluswerkhandschoenen.nl

Sinds dat wij van Dunion alle marketing activiteiten van Pluswerkhandschoenen.nl hebben mogen uitvoeren, zijn er hele mooie resultaten behaald door ons team. Door gebruik te maken van diverse marketing elementen hebben wij de resultaten zeer positief kunnen beïnvloeden. Deze combinatie van disciplines bestond uit o.a. SEA via Google Ads,  en SEO (zoekmachine optimalisatie).

 

Pluswerkhandschoenen.nl Case Resultaten 2019 t.o.v. 2018

  • Organisch verkeer+61,47%
  • Nieuwe gebruikers+58,38%
  • Conversies+100%
  • Sessies+50,44%
  • Bezoekers3.697 -> 5.938
Om meer bezoekers te generen via SEO hebben we de website gekoppeld aan diverse SEO tools om zoveel mogelijk informatie over de website te weten te komen. Je moet hierbij denken aan technische aspecten van de website die verbeterd moesten worden om de vindbaarheid van de website te verbeteren. Ook kregen we door deze tools een goede inzicht in de concurrentie en hebben we hier vele voordelen uit kunnen halen.

Wat hebben we precies gedaan?

Website snelheid

Snelheid is één van de belangrijkste factoren om een website goed te laten scoren in Google. Om dit te optimaliseren zijn er diverse plug-ins geïnstalleerd om de website snelheid te optimaliseren. Met als resultaat dat de website sneller is en daardoor prettiger is voor bezoekers om te bezoeken en aankopen te doen. Daarnaast hebben we een CDN geïnstalleerd. De werking van deze dienst is vrij technisch, maar het komt er op neer dat de website op meerdere servers wordt opgeslagen, zodat deze van elke plek in de wereld sneller te bereiken is.

Categorieën

Pluswerkhandschoenen is een webshop met honderden verschillende werkhandschoenen. Om zoveel mogelijk verkeer te genereren, hebben we door middel van een uitgebreid zoekwoordenonderzoek én concurrentieonderzoek diverse categorieën aangemaakt die het productaanbod konden categoriseren. Op deze manier hebben we gerichter op koopintenties kunnen inspelen wat geresulteerd heeft in een hogere conversie.

Content

Om zoekmachines beter te laten begrijpen wat de inhoud van de website is, hebben we per categorie content optimalisatie doorgevoerd. Dit zorgt ervoor dat de categorieën beter gevonden werden op belangrijke zoektermen

Technisch SEO

Naast on-page SEO zijn we ook aan de slag gegaan met de technische aspecten van SEO om de vindbaarheid van de website te bevorderen. Hierdoor hebben we een ‘schone’ website kunnen creëren, waardoor zoekmachines de website beter hebben kunnen indexeren en  linkwaarde op de juiste manier hebben kunnen doorgeven.

technische seo pluswerkhandschoenen

Meer zichtbaarheid in Google

Topposities behaald voor belangrijke zoektermen