Gratis analysevan uw website
of webshop?
Klik hier
online verkoopplatformen

Verkoop via online verkoopplatform

Op dit moment zijn online verkoopplatformen als Amazon, eBay, CoolBlue, Bol.com etc. niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Deze webshops zijn grote aanbieders van producten die zij o.a. zelf opslaan en verzenden. Ook bieden deze platformen de mogelijkheid om voor u als ondernemer de producten die u aanbiedt te verkopen via hun webshop. Als webshop is het dus een goed idee om je producten te verkopen via bol.com of andere verkoopplatformen, juist omdat deze al veel waarde geworven hebben binnen zoekmachines als Google.

Voordelen van verkopen via online verkoopplatform

Het belangrijkste voordeel om te verkopen via externe partijen is uiteraard om meer omzet te realiseren. Deze webshops hebben dagelijks hoge bezoekersaantallen. Om deze rede lift je mee op de marketing van deze platformen om zelf een groter bereik te behalen. Zij nemen de financiële afhandelingen over en betalen u als aanbieder dan na een paar dagen uit. Deze externe partijen hebben nationaal en internationaal een hoge reputatie opgebouwd. Deze reputatie zorgt voor een hoog consumentenvertrouwen.

Wat zijn de kosten voor het verkopen via online verkoopplatform?

Wij horen u denken; internationaal? Welke kosten brengt dat allemaal met zich mee? Verkopen via externe platformen vereist geen grote investering. U betaalt het platform namelijk (meestal) een bedrag per gerealiseerde verkoop. Uiteraard moeten er nog verzendkosten in rekening gebracht worden. Het verschilt per online verkoopplatform hoe hier mee omgegaan wordt.

Hoe werkt de verkoop via online verkoopplatformen?

Wanneer u een product aanbiedt via een extern verkoopplatform worden een hoop handelingen uit handen genomen. Als de klant daadwerkelijk een product koopt, worden de financiële handelingen meestal automatisch verwerkt. De aanbieders houden een percentage van het verkoopbedrag af en zorgen ervoor het restant wordt overgemaakt. Vervolgens zorgt de externe aanbieder dat de aankoop informatie via mail of een geautomatiseerd programma (wat u misschien al gebruikt) bij u en de klant terecht komt. Ook kunt u ervoor kiezen de logistiek door de externe aanbieden te laten realiseren.

Verkoop via online verkoopplatform uitbesteden?

Benieuwd wat onze specialisten voor u kunnen betekenen? Neem dan direct vrijblijvend contact op én/of kom een keertje langs voor een kopje koffie en een brainstormsessie.

Relevante artikelen:

Over Dunion

Dunion Online Marketing bureau bestaat uit een team van jonge, gedreven professionals en ijverig om zich tegenover de klant te bewijzen. De frisse en creatieve kijk van ons team zorgt ervoor dat wij al jarenlang de doelen van onze klantenkring weten te behalen. Voor het positioneren van een merk of bedrijf, het opstellen/uitwerken van een strategisch marketingplan via de juiste marketing kanalen kunnen ondernemers bij ons terecht. Aspecten als website/webshop creatie, grafisch design, zoekmachine marketing, e-mail marketing, social media, verkoop via marketplace(s) etc. kunnen hierbij aan bod komen.

Unieke voordelen

  • Hogere omzet realisatie
  • Hoog consumentenvertrouwen
  • Hoge waarde binnen zoekmachines
  • Nationaal en internationaal een hoge reputatie

Maak vrijblijvende afspraak

Bent u geïnteresseerd in meer omzet via het grootste verkoopplatform van de Benelux? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

    Uw persoonlijke gegevens

    Aanhef Dhr.Mevr.