Virtueel vergaderen op de werkvloer

15 april 2022

Als social media specialist probeer je op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen in jouw werkveld. Toch vind ik dit eerlijk gezegd best wel moeilijk, want hoe kan je naast je eigen hobby’s, je werk, je sociale leven nog tijd vrij maken om zoveel mogelijk onderzoek te doen naar wat er speelt in social media land. Je moet tegenwoordig echt overal van op de hoogte zijn en al het nieuws en ontwikkelingen volgen om een beetje bij te houden wat er zich in de wereld afspeelt. Dus als iemand daar tips voor heeft, hoor ik dat graag!

Oculus Quest 2 VR

Afgelopen week heb ik kennis gemaakt met de VR wereld. Mijn vriend houdt zich ontzettend graag bezig met de trends en ontwikkelingen in de game sector, die zowel zakelijke als amusement doeleinden hebben. En toevallig heeft hij dus de Oculus Quest 2 VR bril gekocht van Meta. Nu zal het bestaan van deze bril voor sommigen misschien oud nieuws zijn, maar voor mij ging er een nieuwe wereld open en ik wilde graag meer weten over deze VR Bril van het moederbedrijf van Facebook.

De toekomstvisie van Meta om virtueel te vergaderen

De toekomstvisie van Meta is om met deze VR bril virtueel samen te komen, niet alleen voor het spelen van games, maar ook voor virtuele bijeenkomsten. Zie jij jezelf al vergaderen met een VR bril op terwijl je een rondreis maakt door Amerika? Het schijnt de toekomst te zijn en ik sta er zeker voor open. Met deze nieuwe gadget gaat het samenwerken op afstand makkelijker en kun je nieuw personeel werven waarbij afstand geen probleem meer is. Mijn voorkeur zal altijd uitgaan naar fysiek contact, maar een VR bril biedt oplossingen voor het werken op afstand en het verbeteren van contact met de collega’s die ver in het land wonen. Het fysieke contact zal bij mij op nummer één blijven, omdat je altijd op die manier iemand beter kan aanvoelen op emotie.

Social media nieuws

Wil je op de hoogte blijven over de laatste ontwikkelingen van social media? Houd dan de socials van Dunion in de gaten! Wij volgen de laatste trends en ontwikkelingen op de voet en delen deze informatie graag met jullie.

Auteur

Richelle Steur

Social Media Specialist

Wil je op de hoogte blijven over de laatste ontwikkelingen van social media? Houd dan de socials van Dunion in de gaten! Wij volgen de laatste trends en ontwikkelingen op de voet en delen deze informatie graag met jullie.

Marketingkalender

Download gratis