2 redenen waarom je in 2023 TikTok moet opnemen in de (online) marketing strategie!

19 november 2022

Jullie hebben het vast al veel voorbij zien komen, TikTok. Het platform is al ontzettend populair en zal in de toekomst nog populairder worden. Steeds meer bedrijven zijn actief op dit platform en ervaren een gigantisch bereik. Wij zijn ervan overtuigd dat ieder bedrijf in aanraking moet komen met de snelst groeiende social media app van dit moment. Bedrijven of overheidsinstanties die al gebruik van maken van TikTok, kunnen deze app nog beter benutten. Ben je als bedrijf of overheidsinstantie nog niet actief op TikTok en durf je in 2023 deze stap te nemen? Wij geven je hieronder twee redenen waarom jouw bedrijf nu moet beginnen met het posten van content op TikTok!

1. (Nu nog) niet veel concurrentie

Momenteel is TikTok nog niet erg bekend in de zakenwereld. Echter, het is een opkomend fenomeen. Steeds meer bedrijven ontdekken het platform en zijn mogelijkheden. Dit geldt niet voor overheidsinstanties. Wel zijn er enkele gebruikers op het platform die content maken omtrent hun werk bij een overheidsinstantie, voorbeelden hiervan zijn Jeugdagent Kim of Ambulance Elbert. Van officiële algemene accounts van overheidsinstanties is nog geen sprake. Dit kan worden gezien als een kans. Aangezien er nog geen soortgelijke concurrenten aanwezig zijn op TikTok, is het voor bedrijven en overheidsinstanties NU de tijd om hun debuut te maken op het platform.

2. Je hoeft niet veel volgers te hebben, om een groot bereik te scoren

Het TikTok algoritme is vele malen toegankelijker dan het algoritme van Facebook en Instagram. Het algoritme van TikTok geeft voorrang aan de beste inhoudelijke content en niet aan gebruikers met de meeste volgers of gebruikers die eerder succes hebben gehad. Ook hebben video’s op TikTok een langere levensduur dan de content op Instagram en Facebook. Het kan zijn dat video’s die eerder gepost zijn, later viraal gaan. Dit is heel anders dan op Instagram en Facebook. Als de content hier eenmaal is gezien, wordt deze niet opnieuw weergegeven.

Advies over adverteren op social media?

Ben je nieuwsgierig geraakt over de mogelijkheden van TikTok of wellicht andere mogelijkheden binnen social media marketing? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag!

Auteur

Randy Duin

Founder

Marketingkalender

Download gratis