Amazon België nu ook een feit

28 oktober 2022

Amazon opende recent geleden zijn digitale deuren in België. Onze zuiderburen kunnen vanaf nu helemaal los gaan in een assortiment van meer dan 180 miljoen producten in meer dan 30 categorieën. Een groot deel van deze producten wordt geleverd op de dag van bestelling.

De Belgen bestelden voorheen al hun producten bij de Duitse, Franse en Nederlandse Amazon. En vanaf deze week kunnen ze dat dus doen bij www.amazon.com.be. Het bijzondere webadres is te danken aan een Belgische verzekeraar die de domeinnaam amazon.be al heeft geclaimd en weigerde deze over te dragen aan Amazon.

Brands of Belgium

Amazon zegt veel waarde te hechten aan binding met lokale leveranciers. Via de digitale vitrine genaamd ‘Brands of Belgium’ kunnen shoppers hun hart ophalen bij ruim 100 Belgische ondernemers. De internetgigant verwacht dat het aantal lokale ondernemers die hun producten bij Amazon etaleren nog sterk zal toenemen.

Ook heeft Amazon een eigen distributiecentrum, dat gevestigd is in Antwerpen. Van hieruit vertrekken zelfstandige koeriers om de bestelde producten op tijd bij de consument af te leveren. Een groot aantal producten wordt zelfs dezelfde dag nog geleverd. Ook kan men kiezen voor een lidmaatschap van Amazon Prime. Met dit lidmaatschap krijg je een aantal voordelen, zoals gratis bezorging van bepaalde artikelen en een lidmaatschap van de streamingsdienst Prime Video.

Verkoop via Amazon uitbesteden?

Benieuwd wat onze specialisten voor u kunnen betekenen? Neem dan direct vrijblijvend contact op én/of kom een keertje langs voor een kopje koffie en een brainstormsessie.

Auteur

Frank Schilder

Marketplace Marketing Specialist

SEO Whitepaper

Download gratis