Gratis analysevan uw website
of webshop?
Klik hier
google shopping

Wat is Google Shopping?

Google Shopping is een onderdeel en verkoopplatform van Google AdWords. Wanneer je op zoek bent naar producten via Google kom je continu in aanraking met Google Shopping. Vaak verschijnen de advertenties aan de zijkant of bovenaan de pagina. Het belangrijkste verschil tussen Google Shopping en Google Adwords is dat je in dit geval reclame maakt d.m.v. een product feed. Het gebruik van Shopping geeft elke webshop de kans veel meer informatie over het assortiment aan te bieden. Zo heeft de klant veel informatie over uw product(en), zoals: beschikbaarheid, prijs, kleur etc. Google shopping werkt als het ware als een vergelijkingssite.

Waarom Google Shopping?

Wat is de belangrijkste reden waarom je Shopping wilt inzetten? Shopping maakt het mogelijk om op een directe en creatieve wijze uw producten aan te bieden aan uw doelgroep. Hiermee creëer je de mogelijkheid om je aanbod te onderscheiden van de concurrent, uiteraard is het in dit geval heel belangrijk dat de product feed geoptimaliseerd is. Via o.a. afbeeldingen is het mogelijk om het product meer uitstraling te geven. Hierdoor wordt de kans groter dat een potentiële klant uw webshop zal bezoeken. Google shopping is adverteren op productniveau. Dit betekent dat de klant een aantal stappen kan overslaan bij zijn/haar zoektocht naar het gewenste artikel.

Google Shopping kosten

Het business model voor adverteren via Google Shopping is heel eenvoudig. Google rekent op basis van kosten per click (CPC) af. Je betaalt dus alleen wanneer een potentiële klant op jouw product klikt. Hoe hoog dit bedrag is, kun je als aanbieder zelf aangeven, aangezien Shopping in veel gevallen met zelf te bepalen biedingen werkt. De bieding die u zelf aangeeft, is het maximaal door Google te besteden bedrag. Er zullen dus nooit meer kosten gemaakt worden voor een ‘klik’ dan dat je zelf aangeeft.

Adverteren via Shopping uitbesteden?

Benieuwd wat onze Shopping specialisten voor u kunnen betekenen? Neem dan direct vrijblijvend contact op én/of kom een keertje langs voor een kopje koffie en een brainstormsessie. Heeft u al een Shopping campagne lopen? Ook deze kunnen wij vrijblijvend voor u analyseren.

Gerelateerde artikelen:

Over Dunion

Dunion Online Marketing bureau bestaat uit een team van jonge, gedreven professionals en ijverig om zich tegenover de klant te bewijzen. De frisse en creatieve kijk van ons team zorgt ervoor dat wij al jarenlang de doelen van onze klantenkring weten te behalen. Voor het positioneren van een merk of bedrijf, het opstellen/uitwerken van een strategisch marketingplan via de juiste marketing kanalen kunnen ondernemers bij ons terecht. Aspecten als website/webshop creatie, grafisch design, zoekmachine marketing, e-mail marketing, social media, verkoop via marketplace(s) etc. kunnen hierbij aan bod komen.

Unieke voordelen

  • Adverteren op productniveau
  • Onderscheidend van de concurrent
  • Bied veel informatie aan over het assortiment
  • Op een snelle wijze veel bezoekers genereren

Maak vrijblijvende afspraak

Bent u geïnteresseerd in meer omzet via het grootste verkoopplatform van de Benelux? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

    Uw persoonlijke gegevens

    Aanhef Dhr.Mevr.