Gratis analysevan uw website
of webshop?
Klik hier
Google Ads

Wat is Google Ads(AdWords)?

Google Ads is door de jaren heen één van ’s werelds grootste marketing tools geworden. Om op (korte) termijn grote stromen van (unieke) bezoekers kennis te laten maken is deze tool onmisbaar. Wereldwijd maken enorm veel ondernemingen gebruik van AdWords om relevante leads, aankopen of naamsbekendheid etc. te genereren.
Het business model van AdWords is simpel, u bepaalt als bedrijf  de zoekwoorden waar u op wilt adverteren en hier betaald u voor. U kunt op verschillende manieren bieden op deze zoekwoorden. Wilt u een betere uitgangspositie hebben als concurrenten? Dan kan het een optie zijn om meer te bieden.

Waarom Google Ads?

Als (startende) onderneming kan het lastig zijn om nieuwe klanten/leads binnen te halen. Veel ondernemingen hebben dan ook niet vanaf de start het budget om een sales manager aan te nemen. Zeker in de eerste fase van bestaan kan het zijn dat uw bedrijf een zet in de rug nodig heeft om zich te vormen. De vraag is echter van wie deze duw komen moet. Naast de startende fase binnen een bedrijf, lopen ook veel bedrijven in een later stadium vast, omdat zij creativiteit missen om nieuwe leads of klanten binnen te halen. Als marketing bureau zijn wij dan ook van mening dat het nooit te laat is om met Google Ads te starten. Met onze ervaring kunnen wij zelfs elke onderneming aanraden om het een poging te geven. Wij adviseren ook dat het van belang is om dit niet zelf zonder cursus of hulp van externe partijen op te zetten. Google AdWords verandert op dagelijkse basis en het kent enorm veel gedetailleerde opties. Om dit op een juiste manier vorm te geven is ervaring binnen het programma dan ook zeker aan te raden.

Uit onze ervaringen blijkt dat Google AdWords in veel gevallen een onderneming de goede richting in kan helpen. De meest voorkomende redenen hiervoor zijn volgens ons:

-Het kan helpen de “vraag” van de consument te bepalen. Waar u als ondernemer weer op in kan spelen door het “aanbod” beter te plaatsen.
-Google Ads geeft een goed beeld van de zoektermen waar een potentiële klant op zoekt. Waar u de website/webshop op kan aanpassen. Uiteraard zijn hier ook nog vele andere mogelijkheden voor.
-Deze vorm van adverteren is ideaal om op korte termijn veel bezoekers te genereren.
-Ten slotte is het gebruik van Google AdWords bijna onmisbaar geworden voor zowel bedrijven die zich direct op de consument richten(B2C) als ondernemingen die hun product/dienst aan andere bedrijven willen aanbieden(B2B). Alleen al omdat miljoenen mensen binnen Nederland gebruik maken van Google.

Wat kost Google Ads?

De meest gebruikelijke vorm van betalen binnen Google is betalen per klik. Echter door creatief om te gaan met het beschikbare budget en verschillende manieren van adverteren kunnen andere opties soms veel rendabeler zijn.

Google Ads uitbesteden?

Benieuwd wat onze AdWords specialisten voor u kunnen betekenen? Neem dan direct vrijblijvend contact op én/of kom een keertje langs voor een kopje koffie en een brainstormsessie. Heeft u al een Google Ads campagne lopen? Ook deze kunnen wij vrijblijvend voor u analyseren.

Gerelateerde artikelen:

Over Dunion

Dunion Online Marketing bureau bestaat uit een team van jonge, gedreven professionals en ijverig om zich tegenover de klant te bewijzen. De frisse en creatieve kijk van ons team zorgt ervoor dat wij al jarenlang de doelen van onze klantenkring weten te behalen. Voor het positioneren van een merk of bedrijf, het opstellen/uitwerken van een strategisch marketingplan via de juiste marketing kanalen kunnen ondernemers bij ons terecht. Aspecten als website/webshop creatie, grafisch design, zoekmachine marketing, e-mail marketing, social media, verkoop via marketplace(s) etc. kunnen hierbij aan bod komen.

Unieke voordelen

  • Onmisbaar binnen uw marketing
  • Snel nieuwe klanten/leads binnen halen
  • In enkele stappen miljoenen mensen bereiken

Maak vrijblijvende afspraak

Bent u geïnteresseerd in meer omzet via het grootste verkoopplatform van de Benelux? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

    Uw persoonlijke gegevens

    Aanhef Dhr.Mevr.