Opstellen Product Feed

Product Feed Laten Opstellen?

Wanneer u een webshop bent begonnen, of wilt beginnen is het handig om van de producten die u wilt aanbieden een product feed aan te maken. Een product feed is als het ware een lijst met informatie over uw producten die u aanbiedt in uw webshop. Deze lijst bestaat uit omschrijvingen van de producten als; beschikbaarheid, de prijs, kleur, maat en allerlei andere informatie die verkoopkanalen moeten weten. Deze informatie voegt u bijvoorbeeld toe in het Google Merchant Center, als u gebruik wilt maken van Google shopping. Echter kan deze informatie ook gebruikt worden voor andere kanalen als Facebook, bol.com etc. Deze kanalen verwerkten de informatie, zodat uw producten geoptimaliseerd zijn en vertoond zullen worden binnen het door u gekozen kanaal.

Google Shopping Feed

Google is een bedrijf dat zich voornamelijk bezighoudt met het indexeren van informatie die het vindt op websites of webshops. Door gebruik te maken van een Google Shopping feed krijgt de aanbieder de kans zijn producten aan te bieden op Google Shopping, voor een webshop is Google Shopping echt onmisbaar. Gezien de vele gebruikers van Google Shopping op dagelijkse basis is het gebruik hiervan ideaal om de omzet op korte termijn enorm te verhogen. Door de vele specificaties waaraan een product feed moet voldoen raden wij ten zeerste aan hiervoor een specialist in te huren. Het is niet moeilijk een product feed op te zetten, echter moet deze wél geoptimaliseerd worden om het beste resultaat te behalen. Zo zijn er vele verschillende waardes beschikbaar, die lang niet allemaal verplicht zijn om toe te voegen, echter wél conversie en omzet verhogend kunnen zijn.

Opstellen van Product Feed uitbesteden?

Benieuwd wat onze feed specialisten voor u kunnen betekenen? Neem dan direct vrijblijvend contact op én/of kom een keertje langs voor een kopje koffie en een brainstormsessie. Heeft u al een product feed? Ook deze kunnen wij vrijblijvend voor u analyseren.

Relevante artikelen: