5 Handige AI-tools om contentmarketing te verbeteren

28 maart 2023

Veel contentmarketeers zagen de komst van Artificial Intelligence als een grote bedreiging voor hun baan. Maar, er is nog niets om bang voor te zijn omdat deze programma’s nog bijzonder veel te leren hebben op het gebied van creativiteit en diepgang. Artificial Intelligence is juist een hulpmiddel waar contentmarketeers gebruik van kunnen maken. Van het schrijven van blogs tot het genereren van afbeeldingen. Er zijn talloze mogelijkheden. Voor nu, om een beetje wegwijs te worden in de wereld van AI, hierbij vijf bruikbare AI-gestuurde programma’s.

Beathoven.AI

Beathoven.AI is een AI-gestuurd programma dat met behulp van kunstmatige intelligentie muziek componeert. Het programma is vernoemd naar de baanbrekende en innovatieve componist Ludwig van Beethoven. Eerst wordt er een genre gekozen en wordt uit de opties van dit genre de beste track gekozen. Uit deze track wordt het favoriete stuk geknipt en daarna een bepaalde stemming geselecteerd. Vervolgens creëert het programma aan de hand hiervan moeiteloos melodieën en harmonieën die perfect passen de contentuiting.

beathoven

Illustroke.AI

Moeite met het vinden van een passende afbeelding bij een bepaalde contentuiting? Illustroke.AI is het antwoord. Om de perfecte afbeelding te genereren worden enkele stappen doorlopen. Eerst worden een paar steekwoorden ingevoerd. Deze beschrijven de afbeelding en dus wat de maker wil zien. Vervolgens wordt de stijl gekozen waarin de afbeelding zal worden gemaakt. Daarna volgt de keuze of deze in zwart of wit moet worden gemaakt. Tot slot volgt de vraag of het object gecentreerd moet zijn of afbeelding vullend. Uit deze criteria rollen verschillende afbeeldingen waaruit kan worden gekozen.

ChatGPT

Het is al meerdere malen in het nieuws geweest en over geschreven: ChatGPT. Het programma schrijft aan de hand van een paar steekwoorden verschillende goedlopende teksten. Van blogs tot promotionele teksten, ChatGPT deinst nergens voor terug. Wél missen de teksten van ChatGPT diepgang en moet zo nu en dan de grammatica een beetje worden aangescherpt. Perfect zijn de teksten nóg niet, maar het helpt contentmarketeers een groot eind op weg. Ideaal voor een writers block.

chat gpt

Grammarly

Het schrijven van teksten is een vak op zich. Laat staan het schrijven van Engelse teksten. Het AI-gestuurde programma Grammarly is op het gebied van de Engelse taal een waar redmiddel. Niet alleen corrigeert het grammaticale fouten, maar geeft het ook suggesties over woordgebruik om de content professioneler en krachtiger te laten overkomen. Perfect om Engelse teksten beter uit de verf te laten komen.

 

Pictory.AI

Het maken van een krachtige en kwalitatieve video maken is een grote uitdaging voor mensen die geen enkele ervaring hebben met videografie. Daar is nu een oplossing voor, namelijk Pictory.AI. Het programma helpt met alles wat met video te maken heeft. Het kan uitgewerkte transcripties maken van video’s, een teaser creëren voor een langere video en zelfs geschreven content omzetten in een video. Videografie wordt door dit programma toegankelijk voor iedereen.

Auteur

Jeroen Klein

SEO-Specialist