Amazon officieel naar Nederland!

17 januari 2020

Na alle geruchten die wij al eerder hebben geplaatst over dat Amazon naar Nederland zou komen, heeft Amazon nu zelf officieel aangekondigd dat zij in 2020 nieuwe categorieën zullen gaan toevoegen. Dit zal gebeuren op Amazon.nl waar op dit moment alleen nog boeken te koop zijn. Het aanmelden als verkoper is nu beschikbaar voor zowel Nederlandse- als buitenlandse bedrijven.

Een datum wanneer deze 24 categorieën live gaan, is helaas nog niet genoemd. Er wordt gesuggereerd dat dit eind februari zal zijn.

Amazon zelf aan het woord

‘Wij kijken ernaar uit om het aantal productcategorieën uit te breiden en de klantervaring voor de consument op Amazon.nl aanzienlijk te verbeteren,’ zegt Alex Ootes, vice president EU Expansion bij Amazon.

Amazon wil ‘miljoenen fysieke producten’ introduceren op Amazon.nl, aldus Roeland Donker, Country Manager Benelux voor Amazon. ‘Het is slechts een eerste stap, maar we zijn ervan overtuigd dat wij het vertrouwen van de Nederlandse klant kunnen winnen met een ruim assortiment, scherpe prijzen en snelle en betrouwbare bezorging.’

Wat betekent dit voor de marketplaces in Nederland?

Nu het bekend is dat Amazon in 2020 écht live zal gaan in Nederland wordt het heel interessant hoe Amazon de strijd aan zal gaan met andere marketplaces als Bol.com, Fonq en VidaXL. Sterker nog; hoe zullen zij hierop gaan reageren? Amazon heeft namelijk een belangrijke troef die niet alle andere marketplaces hebben: Amazon Prime. Amazon Prime biedt klanten van Amazon de mogelijkheid om aankopen te doen zonder verzendkosten te betalen. Daarnaast krijgen ze nog voorrang op kortingen en andere dingen. Deze optie biedt Bol.com ook met Bol Select voor €14,99 per jaar, alleen voegt Amazon daar nog iets aan toe. Prime Video. Dit is een streamingsdienst van Amazon die je kunt vergelijken met Netflix. Alle voordelen van Prime Video hebben consumenten voor slechts €5,99 per maand.

Over Amazon

Meer dan de helft van de verkopen op Amazon wereldwijd wordt inmiddels verzorgd door partners. In Europa was de export door het midden- en kleinbedrijf via Amazon in 2018 goed voor 6,9 miljard euro. In november 2014 lanceerde Amazon een e-boekwinkel op Amazon.nl. Sinds 2016 kopen vele Nederlandstalige klanten fysieke producten op de Nederlandse versie van Amazon.de. In 2017 introduceerde Amazon het Prime-lidmaatschap in Nederland.

Auteur

Jeroen Klein

SEO-Specialist