Gratis analysevan uw website
of webshop?
Klik hier
google analytics

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is een dienst die door Google aangeboden wordt om statistieken van uw website/webshop te verzamelen. Deze data verbetert het inzicht in de resultaten. Deze dienst wordt al jaren gebruikt voor het analyseren van websitestatistieken. Het doel van deze dienst is om ons als online marketingspecialist een duidelijk beeld te geven van onder andere de bezoekersstromen, verkeersbronnen en pagina weergaven. Zo krijgen wij een duidelijk beeld over het gedrag van elke bezoeker. Hierbij kan gedacht worden aan op welke pagina de meeste bezoekers blijven ‘hangen’ en via welke pagina’s bezoekers de website weer verlaten, omdat deze misschien niet relevant genoeg is. Doordat Google Analytics nauw verbonden is met Google AdWords kunnen wij reclamecampagnes gericht aanpassen naar het gedrag van de bezoeker. Voor Google AdWords is Google Analytics aanmaken dan ook echt noodzaak. Als bezoekers via een reclamecampagne op de website komen, krijgen wij een gedetailleerd beeld over welke campagne(s) het meeste resultaat behalen. Aan de hand van deze informatie is het dan weer mogelijk om aanpassingen te maken binnen de campagne(s) of op de website.

Google Analytics inrichten en koppelen aan Adwords

Google Analytics biedt de mogelijkheid om gekoppeld te worden aan het AdWords account. Hierdoor wordt de mogelijkheid gecreëerd voor Analytics om onderscheid te maken tussen bezoekers die vanuit de organische resultaten op de website zijn gekomen of bezoekers die op uw website gekomen zijn door te klikken op advertenties. Op deze manier krijgen wij een goed inzicht welke bezoekers voor u het meeste rendement opleveren. Door deze informatie kunnen wij het door u vastgestelde budget nog beter inzetten om meer resultaat te behalen.

Wat zijn de kosten voor het Google Analytics programma?

Het grote voordeel van Google Analytics is dat deze dienst volledig gratis is. Om deze reden is het gebruik van Analytics sterk aan te bevelen.

Google Analytics uitbesteden?

Benieuwd wat onze Analytics specialisten voor u kunnen betekenen? Neem dan direct vrijblijvend contact op én/of kom een keertje langs voor een kopje koffie en een brainstormsessie. Heeft u al een Analytics account? Ook deze kunnen wij vrijblijvend voor u analyseren om waardevolle informatie voor uw onderneming te verkrijgen.

Relevante artikelen:

Over Dunion

Dunion Online Marketing bureau bestaat uit een team van jonge, gedreven professionals en ijverig om zich tegenover de klant te bewijzen. De frisse en creatieve kijk van ons team zorgt ervoor dat wij al jarenlang de doelen van onze klantenkring weten te behalen. Voor het positioneren van een merk of bedrijf, het opstellen/uitwerken van een strategisch marketingplan via de juiste marketing kanalen kunnen ondernemers bij ons terecht. Aspecten als website/webshop creatie, grafisch design, zoekmachine marketing, e-mail marketing, social media, verkoop via marketplace(s) etc. kunnen hierbij aan bod komen.

Unieke voordelen

  • Google Analytics kost niets
  • Gerichte reclamecampagnes
  • Grote rendement oplevering
  • Duidelijk beeld van elke bezoeker
  • Optionele koppeling aan AdWords

Maak vrijblijvende afspraak

Bent u geïnteresseerd in meer omzet via het grootste verkoopplatform van de Benelux? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

    Uw persoonlijke gegevens

    Aanhef Dhr.Mevr.